Lirik Lagu Sunda Popular Sepanjang Masa

Seiring kemajuan jaman lagu-lagu Sunda mulai ter gerus oleh lagu-lagu modern dan luar, bahkan nyaris dilupakan. Hal itu bisa dilihat di sekitar kita terutama anak-anak muda ,terkadang lebih menyukai lagu-lagu barat atau yang sedang trend misalnya lagu-lagu K-pop. Bahkan lirik lagu tersebut sampai hafal diluar kepala. Bagaimana dengan Lirik Lagu Sunda?. Ah, sepertinya hanya sebagian orang saja. Saya sendiri tidak hafal semua, tapi sedikit-sedikit ada yang hafal dan sering lihat video juga di Youtube.

Lirik lagu sunda memiliki arti yang menyentuh hati,romantis dan bijak. Dengan setting menceritakan kehidupan orang Sunda, misalnya video yang dibuat Persawahan dan bukit. Sehingga dengan menyanyikan lagu sunda atau nonton video lagu sunda jadi teringat akan kampung halaman. Tidak salah jika lirik lagu sunda tersebut kalau di resapi rasa ingin menangis.

Contoh Lagu dan lirik yang saya sukai adalah “Jang”. Menurut Saya kalau dilihat dari lirik lagunya penuh dengan makna petuah untuk Anak Kita jika sudah menjadi Ayah. Di nyanyikan oleh Oon B begitu enak untuk di dengarkan.

Tidak salah menyukai atau ngefans dengan lagu-lagu luar sampai hafal liriknya. Tapi jangan lupakan juga lagu-lagu daerah Kita. Karena kita orang Sunda tentu sedikit-sedikit kita tahu lagu Sunda apa saja yang pernah popular. Berikut Saya rangkum…

Lirik Lagu Sunda Popular Sepanjang Masa

Lirik Mawar Bodas

Mapay jalan satapak

Ngajugjug ka hiji lembur

Henteu karasa capena

Sabab aya nu diteang
Hujan angin dor dar gelap

Taya tempat keur ngiuhan Sanajan awak rancucut

Teu paduli kajeun teuing
Reff

Nu penting mah asal neupi

Ka tempat anu dituju

Rek ngalongok mawar bodas

Nu moal lila ka ala
Sugan tea moal gagal 

Kembang geus aya nu boga

Balik teh asa hoream 

Leumpang ge asa ngalayang
Teu kasawang tianggalna

Teu kapikir titadina

Lamun bakal nyeri hate

Hoream teu sudi teuing
Neangan pipanyakiteun

Neangan pipanyakiteun.

Mawar Bodas- Detty Kurnia

Lirik Lagu Kabogoh Jauh


Boga kabogoh jauh
Mentas laut leuweung gunung
Tapi apel teu bingung
Cukup halo na telepon


Kuring di pulau jawa
Manehna pulau sumatera
Lamun malam mingguan
Mojok via SMS-an


Reff
Jelema palinter
Dunya beuki maju
Najan urang pajauh
Bisa ngobrol unggal waktu

Tiap SMS-an atawa nelepon
Teu jadi pikiran
Kajeun pulsa kabobolan
Nu penting mah bisa ngobrol jeung manehna.

Lirik Dadali Manting

Dadali manting tipeuting

Ngalayang kakalayangan

Neangan nulawas ilangBaturna duka ka mana
Dadali manting tipeuting

Ngalayang kapileumburan

Hate duh kapigandrung

Nuilang kawas nupundung

Reff

Memang bongana manehna

Kacidana samokaha

Kaduhung sagede gunung

Kumahanya pilampaheun
Dadali kabawa angin

Teuwasa nandangan lara

Tos teu kadenge deui sorana

Boa… Boa…

Tapi palias teuing.

Dadali Manting


Lirik Lagu Papatong

Beurang maju ka lohor
Papatong nu koneng euntreup na regang
Ngageter jangjangna keur ngagupayan
Pancen keur wasiatan


Sore mengok ka ashar
Papatong nu koneng hiber teu luhur
Ngalayang ngawahan arek pamitan
Omat tong ka jongjonan

Reff
Papatong nu koneng teu tembong deui
Leungit indit teu pamit
Papatong nu koneng teu tembong deui
Tilem bewara baturna

Prak reureuh tina ka riweuh
Prak pasrah kanu kawasa
Prak reureuh tina ka riweuh
Prak pasrah kanu Kawasa.

Papatong- Bah Dadeng

Lirik Lagu Lamunan

Daun kalapa nu oyag ka tebak angin
Siga gupayna kawas gupayna nu lawas ilang
Kasawang deui nembongan deui
Asih munggaran nu teu kahontal dina lamunan 


Mun seug manehna kiwari aya gigireun
Meureunan hate moal tagiwur dirungrung gandrung
Atuh ka mana naha di mana
Ukur ngolebat dina lamunan Dina lamunan

Reff
Unggal tempat tos dipapay manehna taya laratan 
Unggal beja nu katampa dijugjug wale teu aya

Kembang-kembang ka tresna 
Nu kungsi nyambuang 
Ukur tinggal waasna 
Nyeungitan lamunan 

Lamunan Yayan Jatnika

Bubuy Bulan

Bubuy bulan, bubuy bulan sangray bentang
Panon poe, panon poe disasate
Unggal bulan, unggal bulan abdi teang
Unggal poe, unggal poe oge hade

Situ Ciburuy, laukna hese dipancing
nyeredet hate, ningali ngaplak caina
Duh eta saha, nu ngalangkung unggal enjing
Nyeredet hate, ningali sorot socana

Es lilin mah didorong-dorong
dibantun mah dibantun ka Sukajadi
abdi isin dunungan samar kaduga
sok inggis mah aduh henteu ngajadi

Es lilin mah ceuceu buatan Bandung
dicandak mah geuning ka Cipaganti
abdi isin jungjunan duh bararingung
sok inggis mah aduh henteu ngajadi

Itu saha dunungan nu nungtun munding
digantelan geuning ku saputangan
itu saha dunungan ku ginding teuing
sing horeng mah aduh geuning jungjunan

Es lilin mah ceuceu dikalapaan
raosna mah geuningan kabina-bina
abdi alim dunungan paduduaan
sok sieun mah dibantun kamana-mana

Kamana mah geuningan ngaitkeun kincir
ka kaler mah ka kaler katojo bulan
kamana mah dunungan ngaitkeun pikir
moal paler geuningan da ku sabulan.

Bubuy Bulan-Nining Meida

Jang

Jang
Hirup teh teu gampang
Teu cukup ku dipikiran
Bari kudu dilakonan
Jang
Jalan kahirupan
Heunteu sapanjang na datar
Aya mudun jeung tanjakan

Kudu sabar dina kurang
Ulah neupak dada beunghar
Salawasna kudu syukur
Eling ka nu Maha Agung
Kade hidep bisi kufur

Jang
Cing jadi jalma hade
Cing jadi jelema gede
Beunghar harta jeumar hate
Jang
Hidep cing ngajalma
Turut parentah agama
Ulah jauh ti ulama

Nyobat sareng ahli tobat
Dalit sareng para kiyai
Hirup keuna ku owah gingsir
Ngarah aya anu ngageuing
Mangsa lengkah ninggang salah

Cing pinter tur bener
Cing jujur ton bohong
Ulah nganyeurikeun batur
Ngarah hirup loba dulur

Raksa ucap langkah
Tekad jeung tabe’at
Ngarah pinanggih bagja
Salamet dunia akherat

Jang..
Jang…
Cing jadi jalma sholeh
Jang…. Jang…
Hidep cing sholeh

Jang- Oon B

Talak Tilu Sakalian

Mana nyeri nyeri nyeri teuing
Ceurik ati di tambelakan
Henteu benang ku disabaran
Aduh alah ieung
Tega teh teuing

Indit sore tulunyungna subuh
Abdi tunduh mukakeun tulak
Batin nyeuri ceurik sorangan
Aduh alah ieung
Tega teh teuing

Nyeri-nyeri moal benang di ubaran
Kajen tutumpuran paeh ge teu panasaran

Mempeng ngora keneh
Mempeng urang can batian
Pek geura serahkeun
Talak tilu sakalian

Henteu butuh lalaki curaling
Boga rasa asa ieu aing
Henteu robah teu eling-eling
Aduh alah ieung
tega teh teuing.

Talak Tilu- Bungsu Bandung

Itu tadi beberapa Lirik Lagu Sunda Popular semoga bermanfaat untuk Anda.

Tinggalkan Balasan